Jeg elsker min godnat-runde hos eleverne på kostskolen. Der får jeg ofte lov til at høre, hvad der virkelig rører sig i dem.

Vi taler tit om de svære relationer, det kan være til venner, familiemedlemmer eller kærester. Jeg hører sætninger som; ”nu vil jeg ikke tale med ham mere, så tror han bare, at jeg kan lide ham.” Eller ”hun må i hvert fald ikke vide at jeg er ked af det, fordi så virker jeg bare svag”.

De prøver at være en person, som de inderst inde slet ikke er. Under min uddannelse hos Christine Eilvig talte vi meget om, hvordan vi spiller forskellige roller gennem livet. F.eks. hende med overskud og ham den seje.

Jeg har selv en Oscar – eller ti – stående på hylden derhjemme. Jeg kender virkelig følelsen af at skjule, hvordan jeg har det inderst inde. Lade som at jeg er okay, selvom hele mit system er ved at bryde sammen.

Iflg. Professor Brené Brown – en super dygtig kvinde fra USA – som har brugt mange år på at studere de menneskelige relationer, så skjuler vi vores inderste følelser, fordi vi er bange for at blive afvist.

Samtidig viser hendes studier, at når vi skjuler vores sårbarhed, så hæmmer vi også vores stærke sider og vores kreativitet

Jeg mener ikke, at vi skal vride vrangen ud på os selv over for alle mennesker, vi møder. At spille en rolle i visse sammenhænge kan være rigtig fint.

Men over for de mennesker som vi holder af, er det så hensigtsmæssigt at udgive sig for en anden person, end den vi rent faktisk er? Skjule hvordan vi reelt har det, fordi vi er bange for at blive afvist.

Jeg er selv ved at aflægge mig visse roller. Er det nemt? Nej, men jeg ved, at det er vejen til at få det liv, som jeg ønsker mig.

Jeg ønsker dig en fantastisk weekend.

 

 

 

Her kan du se Professor Brené Brown TED-talk om sårbarhed.