Forleden dag talte jeg med en af mine mentor-kollegaer om regler. Alle dem som vi ubevidst sætter op for os selv.

Lidt senere så jeg Sex and the City2. Og så kom reglerne op igen. Hovedpersonen Carrie og hendes mand taler om, at de hver uge vil tilbringe 2 dage for sig selv, og gøre lige det, som de hver især har lyst til. Det vækker mange tanker hos veninderne og Carrie selv, om hvad der er rigtigt og forkert.

Jeg har selv lavet mange regler for mig i mit forhold. Regler jeg slet ikke var bevidst om, men har opdaget det seneste års tid. Én af mine ”ubevidste” regler var, hvis min mand havde været væk nogle dage, så SKULLE jeg være hjemme, så vi kunne være sammen. Selvom jeg måske var blevet inviteret hjem til en veninde, som jeg gerne ville se.

Hvis min mand så ikke satte pris på, at jeg blev hjemme, og han bare sad og så fjernsyn, så kunne jeg godt nok blive pige-sur. Men han havde jo ikke bedt mig om at blive hjemme. Og han kendte i øvrig slet ikke til min ”regel”.

Damebladene har ofte artikler om, hvordan vi bliver de perfekte partnere. Men perfekt for hvem? For nogle fungere ægteskabet bedst, hvis de har dage for hver for sig. Andre ønsker at være sammen hele tiden.

Så hvis vi kan leve i et parforhold uden regler og gøre det, som vi har lyst til. Lade vores partner gør lige det, som han eller hun har lyst til. Lade være med at tænke på, hvad mon er ”normalt”. Så tror jeg på, at parforholdet bliver sjovere og meget lettere at være i.

 

 

 

 

 

Jeg ønsker dig en sjov og ”regel-fri” weekend.