Kære magtfulde ledere – kan vi finde en anden vej end krig?

//Kære magtfulde ledere – kan vi finde en anden vej end krig?

Kære magtfulde ledere – kan vi finde en anden vej end krig?

Jeg er simpelthen så berørt af det, der skete fredag aften i Paris. Selvom jeg tænker meget på alle ofrene og deres familier, så må jeg nok indrømme, at jeg bliver endnu mere berørt af, at tænke på de konsekvenser, der følger med den dybt tragiske begivenhed.

Hadet, frygten, fordømmelse og endnu mere krig. Jeg får næsten tårer i øjnene af at tænke på, at alt det onde nu får endnu mere opmærksomhed.

Kære Lars Løkke og resten af jer ”magtfulde” mennesker – jeg tror simpelthen ikke på, at hævn og krig hjælper mere. Jeg har dyb respekt for alle vores modige soldater, der sætter deres liv på spil for at skabe fred i verden. Men jeg ville ønske, at vi ville gå med det gode i stedet for at kæmpe imod det onde.

Jeg tror på helt ind i sjælen, at det, vi kæmper i mod, bliver større. Der er da også en grund til, at vi ikke siger til vores børn, at de skal mobbe ”mobberen” eller slå den, der slår. Hvorfor skal vi så dræbe dem, der dræber? Er det virkelig det, der er vejen?

Jeg vil med det samme sige, at jeg ikke har løsningen, og selvom jeg helt klar er fortaler for kærlighed og tillid, så tror jeg ikke helt på, det kan bære os frem som menneskehed lige nu. Jo i den ideelle verden – men den lever vi jo ikke i.

Men for søren – kan vi ikke gå ind og tænke kreativt alle sammen? Kan vi ikke finde en anden vej end hævn, fordømmelse, kontrol og frygt? Er vi ikke klar til at prøve noget nyt? Jeg har på ingen måde svaret, men sammen må vi måske kunne finde den.

Jeg kan godt mærke den ”tryghed”, det skaber i verden, når alle vores ledere stiller sig frem og taler om retfærdighed, udryddelse og hævn, men er trygheden reel? Bliver verden et mere sikkert sted at være, når vi dyrker hævnen og krigen? Nej – det synes jeg virkelig ikke.

Der er også en del af mig, der ville ønske, at vi kunne udrydde alle mennesker, der laver ondskabsfulde handlinger, men der er også en stor del af mig, der godt ved, at det ikke er muligt.

Vi har prøvet krig og hævn – JEG synes ikke, det virker.

Kan vi ikke prøve noget andet nu?

Jeg ville ønske, jeg havde svaret på, hvad vi kan gøre. Jeg tror ikke, at vi ”bare” skal sende healingsbobler og lys efter terrorister, og så bliver ALT godt, men jeg tror, vi skal prioritere kærligheden og rummeligheden overfor hinanden – sort, brun, hvid, lys, grøn eller rød.

Jeg synes, vi skal have lov til at være bange, kede af det, sorgfulde, vrede, men vi skal behandle de følelser med kærlighed i stedet for hævn.

Hvis vi ønsker fred og sikkerhed i verden, så må vi jo starte et sted, hvor vi KAN gøre noget og det er hos os selv.

Kærligst

Marie Cristina

By | 2015-11-15T19:09:55+00:00 november 15th, 2015|Nyheder|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Mie Gabrielle Bolesen 15. november 2015 at 22:23 - Reply

  Jeg er så enig, dog har jeg heller ikke svaret og detsvære tror jeg ikke at verden er klar endnu til at bekæmpe terro med kærlighed.
  Men af hele mit hjerte så ved vi at vold afler vold og kærlighed afler mere kærlighed.
  Det er jo på ingen måde noget nyt.
  Jeg er så glad for dit mod til at skrive det.

  Da jeg gang på gang er blevet nedgjort, fordi jeg en dag tror på fred på moder jord, hvis vi ikke selv sørger for det, så gør vores hellige moder det.

  Stor respekt her fra
  Mie Gabrielle

  • Marie Cristina 16. november 2015 at 11:15 - Reply

   Tusind tak kære Mie <3

 2. Anette 16. november 2015 at 08:36 - Reply

  Tak for et fint indlæg, som jeg tilslutter mig. Jeg er dybt berørt over det skete, men har heller ikke en løsning i ærmet. Men tror man på loven om tiltrækning, så skaber frygt og ængstelse mere af det samme. Jeg har brugt meget tankekraft på at betragte hændelsen med spirituelle briller, og bl.a søgt svar i Esther Hicks kanalisering af 9/11 hændelsen. Den kan findes på youtube.
  Så tak for ordene og dit input. Jeg vil i dag gå ud af døren med kærlighed i lommerne og dele ud af den. Kærligst Anette

  • Marie Cristina 16. november 2015 at 11:15 - Reply

   Tusind tak Anette <3

Leave A Comment