Nøglen var overkompensering.

Kender du det – der er nogen eller noget på arbejdspladsen eller i familien, der ikke rigtig fungerer – og så prøver du at glatte ud, hæve humøret eller arbejde mere, så tingene kan gå lidt lettere.

Og hvis der er noget, der irriterer dig, så tier du stille og går i stedet hen og prøver at fikse problemerne for de andre.

Jeg har været 100 meter mester i overkompensering. Og engang mente jeg, at det skyldtes mit gode hjerte, og jeg bare gerne vil have, at alle havde det godt.

Men nu er jeg helt klar over, at det skyldes, at jeg får det dårligt, når andre er sure, kede, vrede eller irriterede. Alle skulle have det godt, så jeg kunne finde ro i mig selv.

Efter jeg er stoppet med at overkompensere, har jeg fået mere ro i mig selv. Jeg kan nu være omkring mennesker, der ikke er helt ”på toppen” uden at gå på overarbejde. Det giver en kæmpe frihedsfølelse indeni mig.

Og ikke nok med at jeg har fundet ro og mere frihed i mig selv, så er mine små og store udfordringer i hverdagen faldet markant.

Jeg føler mig mere set og hørt, og mange ting lykkes meget lettere nu – det kan være i alt fra indkøb til udfordringer med it. Derudover bliver jeg bliver ikke så irriteret over småting mere.

I går havde jeg en session med en fantastisk kvinde, der under vores sidste session blev opmærksom på, hvor tit hun overkompenserede. Hun fortalte, at hun stort set var stoppet med at overkompensere, og alting var blevet helt anderledes. Humøret i familien var blevet markant bedre og hun havde det meget bedre på arbejdet.

Det var så vildt for mig at mærke forskellen fra sidst, vi havde vores session. Følelsen af udmattelse og irritation var væk.

Mange, især kvinder, overkompenserer bevidst eller ubevidst. Vi gør det, fordi vi har brug for, at dem omkring os er okay, så vi kan føle os okay.

Men desværre virker det den anden vej rundt.

Verden bliver okay, når vi er okay med os selv.

Så hvis du kunne tænke dig at skabe en anden hverdag, så prøv at ligge mærke til om og hvor meget, du overkompenserer.

Har du brug for hjælp i forhold til at få hverdagen til fungere bedre, så kan du evt. bestille en session, hvor vi kigger på, hvad du kan gøre for at skabe mere flow og lethed i hverdagen.

Du kan læse mere om sessionen HER.

 

Kærligst

Cristina